Bakteriedödande mot stafylokocker och läker eksem.

 
Calendula officinalis
Ringblommans allra främsta verkan gör gott för hudens bästa. Extrakt av ringblomma fungerar bra att använda till akne, eksem och lättare brännskador. Ringblomma är även bakteriedödande mot stafylokocker och stärkande för kroppens immunförsvar.
Magisk ringblomma
Ringblommans magiska användning verkar överallt ha rört kärlek. I England var blomman en symbol för varaktig kärlek och lär alltjämt förekomma i brudbuketter. På andra håll har den använts för att spå kärlek, t. ex. genom att man sådde fröna och efter örtens tillväxt tolkade hur det stod till med kärleken. I Jämtland kunde man framkalla kärlek med hjälp av blomman - smyg ner torkade och pulveriserade kronblad i mat och dryck till den du åtrår. I särskilt motståndskraftiga fall får man ta till också rötterna. Från sydöstra Europa kommer detta trick för att förhindra att mannen ränner efter annat kvinnfolk - gräv upp jord där hans fotspår syns och så ringblommor i den.
Blixtrande ringblomma
Näst intill magiskt är också det som kallas Elisabeth Linné-fenomenet efter Linnés dotter som påvisade det för sin far: I skymningen kan det se ut som om ringblommorna, eller vilka orange blommor som helst, blixtrar. Synvillan förklaras med ögats inställning på skymningseende, som får den röda och orange färgen att försvinna först i mörkret.
Element och kvaliteter
Eniga astrologer hänför ringblomman till solen och därmed Lejonet (elementet eld, fast kvalitet).
Enligt elementläran kall och fuktig (Hildegard av Bingen).
 
Ringblomssalvan som är stor favorit bland vännerna.
 
 
Ingredienser:
150 g smör eller margarin
2 msk ljus sirap
3,5 dl socker
3 dl mjöl (av glutenfri sort)
1 dl kakao
1,25 dl vatten/mjölk/grädde 
 
Instruktioner:
För att laga Äggfri kladdkaka
  1. Smält smör/margarin.
  2. Rör i 2 msk ljus sirap.
  3. Blanda i socker och sikta i mjöl och kakao.
  4. Blanda i vätskan.
  5. Grädda i 175 grader i 20 minuter.
Jag använde en form med 20 cm i diameter och ja, detsi vart nog den bästa kladdkakan jag ätit. Jag höftade lite med sirapen, kan blivit lite mer än i receptet för den vart så chokladig med knäckig yta!
 
 
 
Det gick fort att läsa igenom boken, man ville till nästa sida för att läsa nästa fråga och läsa svaret som mästaren sedan gav. Manga gånger skrattade jag till och många öron är vikta i boken.
 
 
 

Zen-Mästaren Korpen

 
 
 Jag tycker det är fantastiskt att kunna byta böcker men jag älskar ju att spara på mina favoriter och fylla hyllan med dom så jag kan bläddra i dom om och om igen, och detta är en sådan bok jag förmodligen kommer oppna många gånger för att läsa dom korta vackra historierna som finns i denna bok.
 

Liknande inlägg