Idag har jag haft hyresvärden här, ägaren av själva huset.
Jag ringde hit dom, det är två medelålders män som äger huset jag bor i.
Varför kan man undra sig då, det hade i varje fall jag gjort.
 
Jo, jag är pysselmaja, eller jag vill vara pysselmaja. Jag är väll mer en virrpannshöna? Men jag har problem med ytterdörren och så har jag sett fel som jag känner att jag kan fixa själv men när man hyr så måste man fråga hyresvärden först.
Jag är inte van vid det. Jag är van att kunna gå mer eller mindre 100 meter och sedan hitta det jag behöver på vägen till mitt "problem" jag ser vid tillfället och så bara gör jag.
 
Visserligen så får jag fixa altanen själv och använda mina händer till att skapa vindskydd och odlingslådor runt och i altan. Men väggarna vill dom måla, sätta upp fönsterbläck vill dom göra. Men jag prata in mig så jag får vara med att måla samtidigt som jag får lite arbetslivserfarenhet inom måleri samt att dom var inte rädda för färg men mönster var lite läskigt om inte det inte gällde tapet då.
 
Det är bara att vänja sig, det kommer säkerligen en till era där jag får vara sådär fri igen som jag kände mig förr.
#Coloryourlife,
Rankarna snurrar om hur slutet kommer se ut i hemmet och tackar Feng Shui som tar bort massa beslut som skulle skapa ångest för mig.
 

  • Börja med att känna in rummet och ta ställning till om du behöver öka chi eller brmsa den.
  • Chi följer alltid formen, så se dina möbler, mattor och saker som stenar i en bäck. Och sträva efter att få energin att flöda likt en ”porlande” bäck.
  • Vill du öka och föra chi vidare kan du göra det genom att exempelvis ta in: ljus (belysning, levande, artificiellt ljus etc), snittblommor och växter, kristaller, vatten och speglar.
  • Vill du istället bromsa chi, kanske har du mycket vit inredning, kala ytor, massa fönster och speglar som skapar mycket rusande livlig energi? Då kan runda mattor vara ett snabbt och effektivt sätt att sakta ner chiflödet.
  • En vacker stor lampan kan ”lugna ner” och stoppa upp rusande energier.
  • Har du en lång hall, se vilken skillnad det gör att lägga in en rund matta som mjukar upp, eller en tvärrandig matta, som breddar rummet och som bromsar intrycket och känslan i rummet.
  • Undvik längsgående ränder/bräder om rummet redan är långsmalt. Detta ökar bara på känslan av det rusande intrycket.
     
#Coloryourlife, #FengShui,
Jag har varit på loppis och så har jag varit på en grukt och grönsaksmarknad. Hela målet med att gå ut och åka kollektivt iväg i det blöta vädret var för att jag skulle posta ett brev till min vän i norr.
 
Jag kom hem med potatis och andra grönsaker för mycket billigt pris, jag köpte mig några tavlor och krukor på loppisen och så kom jag hem med ett knögglat kuvert som jag verkligen inte ville att det skulle bli utan att ens ha skrivit klart brevet jag ska lägga i också. Det är en bild och en sten i form av ett hjärta jag vill skicka till henne och så såklart ett brev eftersom vi både är dåliga på att använda mobilen till samtal och jag gillar brev bättre, mycket bättre.
 
Imorgon blir det nya tag att ta tag i, rätt skruv fick jag hem i alla fall.
 
#Coloryourlife,

Liknande inlägg